Vietin Tommin kanssa viikonlopun Valtimolla, sen uudessa känpässä. 

Valtimo sijaitseen Pohjois-Karjalassa. Asukkaita siellä on noi 2200. Sen naapurikuntia ovat Nurmes, Rautavaata ja Sotkamo. Siellä sijaiseet Pohjois-Karjalan ammattiopisto, Valtimo. Sinne Tommi menee opiskelemaan viikonpäästä.

Täältä sinne on matkaa lyhintä reittiä pitkin 240 km. Meillä meni kolme ja puoli tuntia matkalla. 

Me lähdettiin sinne perjantaiana autolla, kun Tommi pääsi töistä. Mua jännitti mennä sinne, koska sitten siitä tulisi niin todellista. Näkisin missä se asuun seuraavat kaksi vuotta. Sen muuttaminen ei oo tuntunut aikaisemmin näin todelliselta. Se lähestyy koko ajan. Viikon päästä se on jo siellä koulussa. 

Sen asunto on yksilö, 34,50 neliötä. Siinä on erillinen keittokomero ja sitten iso tila missä on olohuone ja makuuhuone. Se on läpitalon oleva asunto. Tilava sen kokoiseksi. Se on hyvin suunniteltu. 

Me oltiin perjantaina perilllä siellä joskus seitsemän aikaan. Me käytiin kaupassaja ruvettiin siivoamaan. Me siivottiin vaan ne tärkeimmät paikat kuten vessa ja jääkaappi. Tiskattiin vähän asitoita ja tehtiin sänky valmiiksi. Lauantaina meillä oli tarkoitus jatkaa siivoamista. Illalla me oltiin kauhean poikki. me mentiin nukkumaan yhdentoista aikaan ja lauantaina noustiin ylös kymmenen jälkeen ja alettiin heti siivoamaan. Siinä menikin sitten kolmisen tuntia niin kämppä oli siivottu. Siellä oli kissan karvoja joka puolella. Entinen asukas ei ollut siivonnut sitä ollenkaan. Kolmen tunnin päästä se oli täysin siivottu ja huonekalut oli paikoillaan ja matot lattialla. 

Siivoamisen jälkeen me tehtiin ruokaa ja katottiin telkkaria vähän aikaan. Illasta me käytiin uimassa. Siellä oli tosi hyvä uimapaikka. Eikä se ollut edes kaukanakaan. Vesi vaan oli jo aika kylmää niin en tarennut kauen siellä olla. Ihan illasta me käytiin myös saunassa siellä. Siellä oli yhteissauna ja Tommi oli varannut sieltä itselleen vuoron. Löylyt oli aika kuumat. Me paistettiin myös makkaraa siellä pihalla. Sinne oli tehty sellainen kota missä voi paistaa makkaraa. 

Sunnutaina koitti aika lähteä takaisin kotiin päin. Tommi ois voinu olla siellä vielä pari päivää, mutta mää en ois enään viihtynyt siellä. Musta se tuntui ihan siltä kuin oltaisiin oltu mökillä. Mutta Tommille se tulee olemaan sen koti. 

Matka kotiin kesti sellaiset kolme ja puoli tuntia.  Välillä ei ollut huoltoasemia auki, että olisi voinut käydä vessassa. Kajaanissa ois ollu, mutta siellä ei käyty ja seuraava avoinna oleva huoltoasema löytyi vasta kärsämeltä. Me pysähdyttiin joka paikkakunnalla katsomassa, mutta huoltoasemat olivat kiinni. Yhdessä se ei ollut auki sunnuntaisin ollenkaan ja toisessa se oli avoinna vain neljään asti. Mua tympäs jo siinä vaiheessa kun oli kamala vessa hätä eikä paikkaa löytynyt. 

Kotiin päästyä Tommi jäi yöksi. Mää pesin äkkiä illalla pyykkiä, vaihdoin lakanat ja katoin telkkaria. 

Nyt mää oon ainakin nähnyt sen tulevan kämpän. Viikonloppu oli ihan mukava kesäreissulta tuntuva.