Tänään ajattelin taas kirjoittaa koulukiusaamisesta. Vähän eri kantilta mitä aikaisemmin olen kirjoittanut. Teksti sisältää omia mielipieteitäni asiasta sekä tutkimjustietoa.

Isäni liittyi jäseneksi MKKV: hen eli motoristit kooulukiusaamista vastaan yhdistykseen. Yhdistyksen tarkoituksena on pyrkiä vähentämään koulukiusaamista ja lisäämään möynteistä ilmapiiriä kouluissa. Motoristit käyvät kouluvierailuilla ja kertovat koulukiusaamisesta. He kertovat myös etteivät hyväksy sitä. 

Aluksi mietin sitä miten moottoripyöräilemällä voi saada koulukiusaamista vähentymään. Olin todella epäpileväinen asian suhteen kun isäni ensimmäisen kerran kertoi asiasta. Muutaman viikon kuluttua isäni näytti videon jossa hän jutteli erään alakoulu ikäisen pojan kanssa koulukiusaamisesta. Pojan kasvot olivat summennetut. Poika oli viideluokkalainen entinen koulukisaaja. Hän kertoi kuinka oli neljännellä luokalla kiusannut erästä samalla luokalla olevaa poikaa. Hän kertoi miten kiusaaminen  oli tapahtunut. Hän videolla että kiusaaminen oli ollut fyysistä, tönimistä, pukkimista, kampittelua ja sen sellaista. Syytä kiusaamisen aloittamiseen poika ei osannut tai halunnut kertoa.Videolla poika kertoi kuinka motoristien puhe koulukiusaamisesta oli saanut pojan lopettamaan koulukiusaamisen. 

Tämän videon nähtyäni ajattelin, että ehkä siitä voi olla jotakin apua ja hyötyä kerran tämä poika kertoi, että he olivat saaneet hänet ajattelemaan asiaa eri tavalla eri kantilta. Eihän voi sanoa varmaksi, että onko tämä kyseinen poika lopettanut kiusaamisen, mutta uskoin sitä mitä sillä videolla kuulin.

Tällä hetkellä uskon, että tällä liikkeellä voi olla vaikutusta koulukisaamisen vähentämiseen. Isäini ainakin uskoo asiaan.

Tässä linkki heidän kotisivuilleen:

https://mkkv.fi/

Kiva koulu on koulukisaamiseta vähentävä ja ennaltaehkäisevä toimenpide kouluilla. Se on kehitetty Turun yliopisotssa opetusministeriön rahoituksella. Kiva koulu ohjelma on tarkoitettu perusopetuksessa oleville oppilaille. Jokaisella luokka ryhmälle ohjelmaa toteutetaan eri tavoin lasten kehitys huomioon ottaen. Kiva koulu ohjelma tarjoaa tietoa koulujen henkilökunnalla koulukiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Joidenkin tutkimusten mukaan kiva koulu ohjelma on vähentänyt koulukiusaamista peruskouluissa, mutta jotkin tutkimuksetarrow-10x10.png väittävät että kiva koulu ohjelma ei ole vaikuttanut koulukiusaamisen määrään millään tavalla.  Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kiva koulu ohjelma ei vaikuttanut millään tavoin koulukiusaamiseen. Tämä kiva koulu ohjelma oli käytössä silloin kuin itse olin koulukiusattuna kuudella luokalla, enkä nyt jälkeenpäin mietittinä ole huomannut mitään ero siihen kun kiva koulu ohjelma ei ollut vielä käytössä, silloin kun olin alemmilla luokilla.

Tutkimusten mukaan noin 4-10 prosenttia peruskoululaisisata joutuu jatkuvan koulukiusaamisen uhriksi.

 

Tähän alapuolelle laitan muutama linkin sivuille missä on tietoa koulukiusaamisesta

 

MLL Mannerheiminlastensuojeluliitto:

 Pääset alla olevasta linkistä Lasten ja nuorten puhelin, netti ja chat sivuille:

http://www.mll.fi/mll/auttavatpuhelimet/lnpn/

Ja seuraavasta linkistä saat  tietoa koulukiusaamisesta. MLL nuorten netti:

http://www.mll.fi/nuortennetti/kiusaaminen/

Tämä seuraava linkki on tarkoitettu pääasisaa vanhemmille. MLl vanhempainnetti:

http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/koulukiusaaminen/

yl%c3%a4banneri%20kiusaaminen.jpg

Kuva: MLL mannerheimin lastensuojeluliitto, http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/koulukiusaaminen/