Ysiluokka alkoi syksyllä 2010. Odotin innolla uutta lukuvuotta. Toivoin että se olisi parempi kuin edellinen vuosi. Se olinkin vähän parempi. 

Tyttöjen väliset riidat olivat pysyneet kesän aikana samanlaisena. Riinat olivat katkaisseet välinssä toisiinsa. Mina ja Jaana liikuimme yhdessä. Toinen Riina liittyi meidän porukkaan. Niin muodostui jälleen kerran uusi porukka. Riinsa alkoi liikkumaan myös paljon Sallan kanssa. Leenakin liittyi porukkaan. Leena oli ollut seiskaluokalla samalla liikunta tunnilla meidän kanssa. Se oli I luokalla. Sillä ei ollut sillä luokalla kavereita. Leena oli ihan mukava.  Ystävänpäivänä me pidettiin Riinan isällä sellaiset ystävänpäivä juhlat. Me oltiin yötä siellä. Ne oli mukavat. Hiihtolomalla pidettiin kans sellaiset. Silloin oli vähän niinkuin naamiaisen tyyppiset juhlat. Tosin vaan kasvoja sotkettiin meikeillä. Silloin mää en ollut siellä yötä. Riina ja Salla sanoivat koska en jaksanut ystävänpäivänäkään valvoa niin en jaksa nytkään. Oikeassahan en olivat en olisi jaksanut valvoa koko yötä. Joten menin kotiin yöksi. 

Koulussa ei tarvinnut olla yksin kuin yhden kerran. Silloin oli nou hätä juttuja ja Riina ja Jaana osallistuivat niihin. Olin silloin oppitunneille yksin mutten välitunneilla. Tykkäsin jälleen kerran käsityös tunneista. Tykkäsin myös kuvaamataidon tunneista. Olin niissä Jaanan kanssa yhtä aikaa. Kerran me tehtii paperimasasta ukko joka me tehtiin niin että se muisttuttaisi yhtä opettajaa koulussa. Me yleensä livistettiin niiltä tunneilta etuajassa pois ettei tarvisi siivota. Kertaakaan ei jääty kiinn, mutta kerran oli lähellä.  Matikan tunneilla kävi sitten niin että jouduin erityisopetukseen. En olisi halunnut mennä' sinne, mutta oli pakko mennä. Loppujen lopuksi tykkäsin olla siellä niillä tunneilla. Ne oli rentoja eikä tarvinnut tehdä oikeastaan mitään. 

Odotin sitä kun haettiin opiskelemaan. Tiesin jo mihin haen. Hain lähihoitaja kouluun. Ajattelin että en pääse sinne, koska olin niin ujo, mutta pääsin. Pääsin opiskelemaan. Yllätyis positiivisesti, koska olin varautunut siihen etten pääse. 

Ysiluokan keväällä oli yseillä sellaiset teema päivät silloin viimeisellä kouluviikolla ennen tet jaksoa. Joka päivä sai pukeutua jollakin teemalla. Oli pissis päivää, amis päivää, hawaji päivää, prinsessa ja prinssi päivää. Yhtä päivää en muista mikä se oli. Sinä päivänä en tainnut pukeutua koska en muista sitä. 

Ysiluokalla olin ihastunut korviani myöten yhteen poikaan. Sellaista ihastumista en ollut vielä tuntenutkaan. Se oli niin ihana tunne. Olin varmaan ihastunut siihe ihastumisen tunteeseen kun koin sen niin voimakkaastti. Se ihastus kesti monta kuukautta. Se oli yksipuolista enkä kertonut siitä sille kohteelle mitään, vaikka se kohta taisi sen tietää ilman kertomistakin. 

Viimeisellä kouluviikolla jotkut oppilaat kuuluttivat että kaikki ysiluokkalaiset kukkulalle. Me oltiin silloin kysytty vapaata biologian opettajalta, jotta me päästäisiin tekemään kuviksen työtä loppuun. ( Minä , Jaana ja Riina) Se oli joku sellainen tempaus ja vastarinta opettajia kohtaan. Me ei menty sinne kukkualle. me tehtiin se työ loppuun. Me saatiin se työ valmiiksi ja mentiin sinne biologia luokkaan. Se opettaja oli yksin siellä. Me saatiin siltä jäätelöt kun mentiin sinne. Me oltiin kuulemma kilttejä oppilaita. Me laitetiin ne jäätelöt reppuun piiloon ennen kuin muut näkivät ne. 

Ysiluokka meni aika nopsaan ohi. Odottelin jo seuraavaa syksyä, kun pääsee opiskelemaan. Ysiluokka oli ylä-asteen parasta aikaa. Ehkä sitä oli jo kasvanut vähän siitä iästä ohi. Siitä iästä milloin inhosi kaikkea. : )