Minulla oli  muutaman viikon aika jolloin ajattelin ja tunsin että tunteeni Tommia kohtaan ovat muuttuneet. Luulin että alku huuma oli loppunut ja siltä se tuntuikin. Mutta yksi viikonloppu sai aikaan ihmeitä. Ihastuin sinä viikonloppuna Tommiin taas uudelleen. Kaikke se kosketus tuntui niin taianomaiselta. Me pidettiin vain kädestä kiinni ja siinä se tapahtui uudelleen.

Me oltiin siellä sen kaverin kolmekymppis synttäreillä. Olin juonut vähän, yhden siiderin ja pari kupillista boolia. Loppu illasta join vettä, joten en mielestäni kovin pahasti ollut humalassa. Ehkä hieman maistissa. Tosin muiden mielestä saatoin olla aika paljonkin, mutta se on minun oma kokemukseni.  

Istuimme vastakkain terassilla ja aina väillä vilkuilimme toisiamme niin kuin silloin ensimmäisillä treffeillä kahvilassa. Mutta paljon tuttavallisemmin. Loppu illasta me mentiin sisälle istumaan. Joku Tommin tuttu vanhempi noin 40 ikäinen mies jutteli siinä meille. Me istuttiin Tommin kanssa vieretysten. Mää silittelin sen jalkaa siinä samalla kun se jutteli sille miehelle. Mää kuuntelin kans sivukorvalla sitä keskustelua. Jonkun ajan kuluttua Tommi otti mua kädestä kiinni. Se luki siinä autolehteä ja piti kädestäni kiinni. Siinä se ihastuminen tapahtui uudestaan. Se tuntui niin hyvältä ihan samalta kuin silloin alussa. Se kosketus oli sellainen hento ja varovainen. Siinä oli sitä jotain. Koko auto matka takaisin kotiin sieltä mökiltä me istuttiin käsikädessä. Välillä siliteltiin varovasti. Siinä kyydisssä istui monta muutakin. Mua jännitti pitää silloin sen kädestä kiinni. Samalla se tuntui niin ihanalta ja turvalliselta. Etupenkillä ollut matkustaja huomasi sen. Se vilkaisi ja antoi sitten meidän istua rauhassa. Tommin vieressä istui sen kaveri ja seki varmaan huomas sen. Se söi hampurilaisensa ja jutteli vähän aikaa sen etupenkkiläisen kanssa. Sitten se rupes nukkumaan. 

Kotona me syötiin iltapalaa ja mentiin nukkumaan. Sunnuntaina mua väsytti ja vähän masensikin. Mutta se kosketus pysyi samanlaisena. Se tuntui samalta. Niin ihanalta. Juuri samanlaiselta kuin alussa. Samanlaiselta se kosketus tuntui myös seuraavalla viikolla. Oon selvästi ihastunut Tommiin uudelleen. Alku huuma ei olekkaan kadonnut. 

Yksi ilta me puhuttiin siitä kun Tommi on lähössä sinne kauas opiskelemaan. Sanoin että mun on varmasti tosi vaikea ymmärtää se kun tulee sellaisia ketoja että se on täälläpäin käymässä mutta me ei nähä. Niinä viikonloppuina se näkee sen kavereita. Se sanoi sitten että se yrittää ainakin käydä vilkaisemassa mua. Mutta mun pitää kuitenkin ymmärtää että en saa omia sitä kokonaan. Sen pitää saada nähdä sen kavereita ja perhettä. Sillekkin tää on iso muutos. Se muuttaa uudelle paikkakunnalle opiskelemaan ja kaikki muuttuu.  Se ei oo helppoa sillekkään. Aikaisemmin en ole osannut ajatella asiaa sen kannalta. Miten pelottavaa se on muuttaa toiselle puolelle Suomea asumaan pariksi vuodeksi. Vaikka onhan se kaikki loma ajat täälläpäin ja uein viikonloppuisin. 

Nyt viikonloppuna me ollaan menossa käymään siellä Valtimolla katsomassa sitä sen uutta kämppää. Se tekee siitä muutosta niin konkreettista. Sitä se ei oo aikaisemmin mulle ollutkaan. Mutta nyt siitä tulee. 

Me ollaan laskeskeltu että sillä on aina noin kymmenen viikon välein loma. Niin aina ku sillä on loma niin tehtäs jotakin mukavaa ja jos ei lomalla pystytä tekemään niin sitten joku viikonloppu. Me ollaan puhuttu että mentäs käymään syyslomalla laivalla ja joskus syyslukukauden aikana tehtäs sellanen viikonloppu että mentäs Iisalmeen johonkin hotelliin yöksi. Käytäs syömässä ja ehkä uimassakin. Kaikki nää meidän suunnitelmat voi muuttua jos mää saan sellaisen työn jossa työskenneellään viikonloppuisin. Kaikki suunnitelmat on tehty viikonlopuiksi. Niitä pitää sitten siirtää. Mutta onpa ainakin jotakin kivaa mitä odottaa syksyllä. 

Samalla mua pelottaa ens vuosi, kun kaikki muuttuu. Me ollaan olty nyt koko kesä yhdessä kymmenen viikkoa, niin siinä ajassa on tottunut siihen toiseen ja siihen että nähdään usein. Tuleekohan siinä sitten jonkinlainen kriisi kun kaikki muuttuu.